Assissa Consultancy Europe

Overval training "Hands Up"

Overvallen zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Iedereen die bijvoorbeeld in de horeca, bij een tankstation, in een winkel, een amusementscenter of een gewoon bedrijf of instelling werkt houdt er rekening mee. Toch: als het je overkomt, overvalt het je. U hebt uw bedrijf of instelling onaantrekkelijk gemaakt voor criminelen. Maar desondanks krijgt u een overvaller over de vloer. Wat nu te doen?

In deze training worden medewerkers voorbereid op een overval. Er wordt gewerkt met  een tien stappenplan om een overval ongeschonden uit te komen. De cursisten zullen hun vaardigheden vergroten en deze in het geval van een overval kunnen toepassen. Medewerkers die voorbereid zijn op een overval lopen minder risico lopen en zullen minder kans hebben op langdurige psychische schade.

Bestemd voor

Medewerkers en (assistent) bedrijfsleiders, beheerders en eigenaren van bedrijven en instellingen.

Doel van de training

Na het volgen van de training ben je in staat om een overvalsituatie te overzien, een signalement van de dader(s) samen te stellen en slachtoffers (collega’s en gasten) op te vangen.

Centraal staat in de training: het ‘veilig’ opdoen van kennis en inzicht rondom een overvalsituatie en het uitbreiden van gedragsstrategieën en gedragsvaardigheden t.o.v. de overvaller. Daaraan vooraf gaat de bewustwording wat jouw gedrag bij de ander teweegbrengt. Rode draad is een professionele aanpak: het hanteren van de RAAK methode, wat inhoudt: Rustig blijven, Aanvaarden, Afgeven, Kijken.

Inhoud

 • inventarisatie overvalervaring/ geweldsdelicten
 • wat voor soorten overval
 • bewustwording van jouw gedrag t.o.v. de overvaller
 • behandelen en hanteren van  RAAK
 • beheersen van emoties (oefeningen)
 • adequaat handelen (simulaties)
 • opvang na de overval
 • het verwerkingsproces

Werkwijze

De training gaat uit van de aanpak: Learning by doing (ervaringsleren). Er wordt veel geoefend met een gespecialiseerde trainingsacteur. Het accent van de training ligt op het opdoen van vaardigheden. Daarnaast zal zoveel mogelijk worden ingegaan op de individuele leerwensen van de cursist.

Kosten

 • Open inschrijving, locatie Tulip Inn Amsterdam City West, Amsterdam
  € 370,-- p.p. (excl. BTW, incl. dagarrangement)
 • Incompany training, locatie Tulip Inn Amsterdam City West, Amsterdam
  € 3.475,-- (excl. BTW, incl. dagarrangement)

Informatie


Meer informatie of een offerte? Neem contact op >>

Submenu

Assissa Consultancy Europe

Post- & bezoekadres
Pieter Calandlaan 317 - 319
1068 NH Amsterdam

Tel: 020 - 689 59 89
Fax: 020 - 689 64 18